{ "title": "Düdüklüde Tavuk Göğsü Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/duduklude-tavuk-gogsu-haslama-2549.jpg", "date": "21.01.2024 15:51:47", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Düdüklüde tavuk göğsü haşlama: Oldukça pratik ve kolay bir yapımı olan düdüklüde tavuk göğsü haşlama kalorisi olmayan besin değeri yüksek bir besindir. Özellikle pilav eşliğinde herkes tarafından sevilen ve beğenilerek yenen tavuk göğsü haşlama düdüklüde yapıldığı zaman çok daha yumuşak ve lezzetli olduğu bilinmektedir. Düdüklü tavuk göğsü haşlama hafif yemek öğünü arayışı içinde olanlara en ideal yemek öğünleri arasında yer almaktadır. Sizde hafif bir öğün geçirmek istiyorsanız veya diyetteyseniz az kalorili yemek ile öğün geçirmek istiyorsanız işte düdüklüde tavuk göğsü haşlama tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Düdüklüde tavuk göğsü haşlama için gerekli malzemeler
Düdüklüde tavuk göğsü haşlama yapımı: Tavuk göğüslerini bol su ile iyice yıkayın. Daha sonra yıkanan tavuk göğüslerini düdüklü tencere içerisine koyun ve üzerine 2 parmak geçecek şekilde su doldurun. Bir tutam da tuz atarak yemeğin tuzunu ayarlayın. 1-2 tur karıştırdıktan sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatarak ocağın altını yakın. Yemeğin suyu kaynayana kadar hararetli bir ateşte ocağı ayarlayın. Tavuğun suyu kaynayınca düdüklü tencerenin düdüğü çalacaktır. Düdüklü tencerenin düdüğü çalınca süre tutarak 25 dakika tavuğu haşlayın. Süre dolunca ocağın altını kapatarak haşlamayı biraz dinlendirin. Düdüklü tencerenin havası tamamen çıkınca kapağı açarak tavuğu tencere içerisinden çıkarın. Daha sonra tavuğu tabaklara didikleyerek birazda tenceredeki sudan ekleyerek sıcak bir şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }