{ "title": "Düdüklüde Patates Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/duduklude-patates-haslama-3808.jpg", "date": "20.01.2024 06:06:35", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Düdüklüde Patates Haşlama, Patates dört mevsim mutfaklarda eksik edilmeyen herkes tarafından bayılarak yenilen bir sebze türüdür. Patates ile çeşitli birçok yemek yapılır ve yemeklerin yanına enfes garnitür olarak da hazırlanır. Kök sebze çeşitlerinden birisi olan patatesin nişasta oranı oldukça fazladır. Patates lif, potasyum, fosfor ve folik asit değerleri oldukça yüksek olan bir sebze türüdür. Yağ içinde kızartılan patates içindeki proteini ve nişastayı suya bıraktığından dolayı zararlı olmamaktadır ve bu yüzdende su içinde haşlanan patatesin sık, sık yenmesi size kilo yapmaz. Patatesin içinde bulunan mineral ile vitaminler haşlama yöntemi ile pişirildiğinde kalmadığından dolayı çok daha sağlıklı ve doyurucu bir sebze türüdür. Bu kadar doyurucu olan patates sebzesini düdüklü tencere içinde kaç dakika da haşlarız birazda ondan bahsedelim.

Düdüklüde patates haşlama kaç dakika sürer?

İlk önce ne kadar patates haşlayacak iseniz onu ayarlayın sonra bol su ile patatesleri yıkayın üstündeki çamurları temizleyin. Bu işlemden sonra da patatesleri düdüklü tencere içine ikiye bölerek atın. Patatesleri ortadan bölme işlemini patatesler haşlandıktan sonra kabuklarını çok daha kolay ve çok daha çabuk soyulması için yapılır. Düdüklü tencere içine koymuş olduğunuz patateslerin üstünü kapatacak şekilde su ile doldurun ve üstüne bir tatlı kaşığı kadar da tuz atın. Patatesleri haşlanması için ocağa alın ve orta ateş üstünde tam yirmi beş dakika kadar haşlamaya bırakın. Atmış olduğunuz tuz sayesinde patatesler çok daha çabuk haşlanır. Düdüklüde kaynama sesi geldikten sonra ocağın altını kısın ve tam beş dakika kaynamaya bırakın. Tam beş dakika sonra ocaktan alın ve soğuk su ile kabuklarını soyun.

" } ] }