{ "title": "Düdüklüde Mısır Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/duduklude-misir-haslama-8687.jpg", "date": "19.01.2024 03:50:31", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Düdüklüde mısır haşlama, Taze mısır hemen hemen herkes tarafından sevilen bir atıştırmalık besindir. Sağlığa oldukça faydalıdır. Her ne kadar pişim aşaması uzun sürse de kolay ve pratik bir şekilde evde hazırlayabilirsiniz. Düdüklüde mısır haşlama özellikle çocukların hayır diyemediği bir alternatif yiyecektir. Hem doyurucu hem besleyici özelliğe sahiptir. Sizde çocuklarınıza ve ailenize evde taze mısır haşlama yaparak televizyon başında hep birlikte mutlu anlar yaşamak istiyorsanız işte tarifi. Şimdiden kolay gelsin.

Düdüklüde mısır başlama için gerekli olan malzemeler
Düdüklüde mısır başlama nasıl yapılır?

Öncelikle mısırların yapraklarını soyarak mısırları bir kap içerisine alın. Mısır yaprakları arasından birkaç tane alın ve bol su ile iyice yıkayın. Daha sonra düdüklü tencere içerisine mısırları koyun. Büyük olan mısırlar varsa ikiye bölün. Yıkanan mısır yapraklarınıda düdüklü tencere içerisine koyun. Mısır yaprakları pişme aşamasında mısıra aroma vererek daha belirgin bir mısır kokusu oluşmasını sağlamak içindir. Tüm işlemler bittikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Ocağın altını açarak önce hararetli bir ateşte suyun kaynamasını sağlayın. Kaynadıktan sonra düdüklü tencerenin düdüğü çalınca süre tutarak 2 saate yakın kısık ateşte pişirin. Süre dolduktan sonra ocağın altını kapatın ve düdüklü tencereyi soğuk su altına tutarak havasını alın. Düdüklü tencerenin kapağı açılınca pişen mısırları tabağa alıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }