{ "title": "Düdüklüde Et Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/duduklude-et-haslama.gif", "date": "20.01.2024 07:33:19", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Düdüklüde Et Haşlama, et pişirmek çok uzun zaman alabilen bir iştir. Hayatımıza düdüklü tencereler girdiğinden beri, bu sıkıntı artık yok denecek kadar azaldı. Et haşlama işlemi birçok kişinin yaptığı gibi, suya at pişir şeklinde olduğu zaman et kendi lezzetinden uzaklaşmaktadır. Bu tarif ile sizde lezzetli bir şekilde mümkün olabilen en kısa sürece et haşlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Düdüklüde Et Haşlama Malzemeleri
Düdüklüde Et Haşlama Nasıl Yapılır?

Öncelikle etimizde bulunan kan kalıntılarının suya geçip, rengini ve tadını bozmaması için, birkaç saat boyunca soğuk suyun içinde bekletiyoruz. Daha sonra suyunu süzüp, bol su ile kanı tamamen arınıncaya kadar yıkıyoruz. Ardından etleri bir süzgecin üzerine alarak suyunu atmasını sağlıyoruz.

Düdüklü tencereye etleri gelişi güzel doldurup, kapağını kapattıktan sonra susuz bir şekilde ocağa alıyoruz. Orta ateşte, et suyunu salıp, çekinceye kadar pişiriyoruz. Et ateşi gördüğünde sulandığı için yanmayacaktır. Bu işlem yaklaşık 20 dakika kadar sürecektir. Daha sonra düdüklünün altını kapatıp, buharı çıktıktan sonra, kapağını açıp, tekrardan ocağın altını açarak etlerin bir miktar daha kendi yağında kızarmasını sağlıyoruz. Ardından kaynar suyu ekleyip, yeteri kadar tuz ilave ederek, kapağını kapatıp yaklaşık yarım saat orta ateşte kaynatıyoruz.

Düdüklüde et haşlamanın süresi, etin tazeliğine veya düdüklünün hacmine ya da kalitesine göre farklılıklar göstermektedir. Örneğin, hacmi küçük olan düdüklü tencereler büyük hacimli düdüklü tencerelere göre daha kısa sürede pişirmektedir.
Afiyet olsun.

Not: Eğer koyun eti pişireceksiniz, buruk kokusunu engellemek için içerisine birkaç tane defne yaprağı veya kabuğu soyulmuş bir baş soğan atabilirsiniz.
" } ] }