{ "title": "Düdüklü Tencerede Tavuk Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/duduklu-tencerede-tavuk-haslama.gif", "date": "19.01.2024 20:08:56", "author": "Nagihan Öztürk", "article": [ { "article": "
Düdüklü tencerede tavuk haşlama, kış aylarında bol bol tükettiğimiz bir yemektir. Tavuk haşlamada sebze ve tavukların bütün vitamin suyu bırakır özellikle su ile tüketilmesi çok önemlidir. Çocukların ve yaşlıların tüketmesi gereken bir yemektir. Besin ve protein değeri oldukça yüksektir. Kızartılmış ve fırınlanmış tavuk gibi sert olmaz tam aksine yumuşak tane tane ve sulu bir yemek olur. Kış aylarında Soğuk algınlığını önler.

Düdüklü Tencerede Tavuk Haşlama Malzemeleri (6 kişilik)
Düdüklü Tencerede Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavuğu temizleyip bol su ile yıkıyoruz. Daha sonra düdüklü tencereye tavuğu koyup üzerini 2 parmak geçene kadar su ilave ediyoruz ve düdüklünün ağzını kapatıp yaklaşık 10-12 dakika pişiriyoruz. Tavuk düdüklü de pişerken patates ve soğanları soyup küp doğruyoruz. Küçük bir tavaya yağ ile salçayı kavuruyoruz. Düdüklünün kapağını açıp bütün malzemeleri düdüklü tencerenin içine koyup kapağını kapatıp 5 dakika daha pişirin. Düdüklü tencerede pişen tavuğu daha sonra isteğe bağlı sunum yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }