{ "title": "Düdüklü Tencerede Patates Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/duduklu-tencerede-patates-haslama-8043.jpg", "date": "20.01.2024 16:58:31", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Düdüklü tencerede patates haşlama; patateslerin haşlanma süresini kısaltır. Düdüklü tencerenizi uygun pişirme prosedürüne ve güvenlik kontrollerini yaptığınızı iyice kontrol etmelisiniz.

Patates, ülkemizde patates üretimi oldukça yaygındır ve birçok bölgemizde yetiştirilmektedir. Patates en çok İç Anadolu Bölgesi ve Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi, Akdeniz Bölgesi ve Karadeniz Bölgesinde yetişmektedir. Patates ilkbahar mevsiminde ekilmektedir. Patates ekiminde dikkat edilecek; iklim bölgesinin toprak yapısı ve arazi şartları patatesin verimi açısından oldukça önemlidir.

Patatesten yemek, kızartma, haşlama, kavurma, börek ve benzeri yemekler yapılabilir. Sağlık açısından oldukça önemli bir besindir. Çocukların en çok sevdiği patates birçok kahvaltı ve yemeklerde kullanılabilir. Patatesi normal bir tencerede veya düdüklü tencerede de haşlayabilirsiniz. Düdüklü tencerede patates haşlama daha kısa sürdüğü için tercih edilmektedir. Çoğu insanın severek tükettiği patates haşlaması hem sağlıklı hem de salatasının çok kolay yapılmasından dolayı pratik bir yemektir.

Düdüklüde patates haşlama nasıl yapılır?

Patates haşlarken ilk yapılacak işlem, haşlamak istediğiniz patatesleri bol su altında, üzerindeki çamurlar gidinceye kadar iyice yıkanmalı. Daha sonra patateslerin ortasından başlayarak tam bir daire olacak şekilde çizik oluşturun. Bu yaptığımız işlem patateslerin çabuk soyulması için yapılmaktadır. Düdüklü tencerede patatesleri hem kabuklu hem de soyulmuş olarak haşlayabilirsiniz. Düdüklü tencereye patatesleri koyarak üzerlerini örtecek kadar su ilave edin. Bir miktar tuz koyarak patatesleri haşlamaya bırakın. Patateslerin üzerine eklediğimiz tuz, patateslerin daha kolay haşlanmasını sağlayacaktır. Daha sonra düdüklü tencerede haşlanan patatesleri buz gibi suyun içine atın ve kabukları haşlamadan önce kestiğiniz bölümlerden tutarak soyun.

Patates haşlamayı, normal tencere değil de düdüklü tencerede yapmanız vakitten önemli ölçüde tasarruf sağlamaktadır. Düdüklü tencerede patatesler kaynamaya başlayınca 8-10 dakika daha kaynatmanız yeterli olacaktır.

Patatesleri haşlayacağınız suyun içine bir tatlı kaşığı sirke ilave etmeniz, patateslerin kolay haşlanmasına ve vitaminlerin kaybolmamasını sağlayacaktır.
" } ] }