{ "title": "Düdüklü Tencerede Et Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/duduklu-tencerede-et-haslama-3063.jpg", "date": "20.01.2024 19:41:53", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Düdüklü Tencerede Et Haşlama, Et pişirmek oldukça uzun zaman alan bir işlemdir. Hayatımıza düdüklü tencereler girdiğinden bu yana bu sorun nerede ise yok denecek kadar azalmıştır. Et haşlama işi çoğu kişinin yapmış olduğu gibi suya at pişer biçiminde olduğu an et kendine has o lezzetini kaybetmektedir bu tarif sayesinde artık sizde çok lezzetli et haşlayabilirsiniz. Eti kızartmak ya da tavada yapmak yerine düdüklü tencere içinde yapmanız etin çok daha iyi pişmesini sağlamaktadır. Eti haşlar ilen düdüklünün içine havuç, patates ve kereviz gibi sebzeler katarak etin lezzetine lezzet katabilirsiniz.

Düdüklü Tencerede Et Haşlama İçin Gerekli Malzemeleri
Düdüklü Tencerede Et Haşlama Nasıl Yapılır?

İlk önce etin üstünde bulunan kan kalıntılarının suya geçerek tadı ile rengini bozmaması için birkaç saat boyunca soğuk içerisinde bekletmeye bırakın. Daha sonra suyunu süzerek bol suyla kanını iyice arındırın. Sonra etleri süzgecin içine koyun ve suyunu iyice süzdürün. Etler suyunu iyice bıraktıktan sonra da düdüklü tencere içine gelişi güzel koyun ve kapağını kapatın kapağını kapattıktan sonra susuz bir şekilde ocağa koyun. Orta ateş üstünde et suyunu salıp geri çekene kadar iyice pişirin. Et ateşi gördüğünde sulanır yanmaz merak etmeyin. Bu işlemi tam yirmi dakika sürer. Daha sonra düdüklünün altını kapatın buharı da çıktıktan sonra kapağını açarak yeniden ocağın altını açın. Etlerin birazda kendi yağı içinde kızarmasını sağlayın. Daha sonra da suyunu ekleyin tuz ayarını yapın ve düdüklünün kapağını kapatın. Tam yarım saat kadar orta ateş üstünde kaynatın. Düdüklü tencere içinde et haşlamanın süresi etin taze olmasına ya da düdüklünün kalitesine göre farklılık göstermektedir. Mesela hacmi küçük olan bir düdüklü tencere hacmi çok daha büyük olan bir düdüklü tencereye göre çok daha kısa sürede pişirmektedir.

Afiyet Olsun.

Not: Eğer koyun eti haşlaması yapacak iseniz koyun etinin o buruk kokusunun önüne geçebilmek için birkaç adet defne yaprağı ya da kabuğunu soymuş olduğunuz bir baş kuru soğan atın bunlar koyun etinin kokusunu alır.
" } ] }