{ "title": "Dil Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/dil-haslama.gif", "date": "21.01.2024 06:09:52", "author": "UFUK DEMİRAL", "article": [ { "article": "Dil haşlama, diğer haşlama yemeklerine oranla biraz farklılık göstermektedir. Bir sakatat yemeği olduğu için tartışmalara konu olan bir yemektir. İnsanlar sakatatlar konusunda malum ikiye ayrılmaktadır. Bazıları sakatatı aşırı severken bazıları da ağzına bile sürmemektedir. Dil haşlama sakatat sevenler için tabi ki çok lezzetli bir sakatat yemeğidir. Hatta sakatatların içinde en lezzetlisi diyebiliriz.

Dil Haşlama İçin Gerekli Malzemeleri
Dil Haşlama Nasıl Yapılır?

Dili bir tencereye koyuyor ve üzerine 5 su bardağı suyu ekliyoruz. Ocağımızın altını açıp kaynatmaya başlıyoruz. Daha sonra soğanı bütün olarak içerisine ekliyoruz. Patates ve havuçları da iri iri doğrayarak tencerenin içerisine ilave ediyoruz. Dil diğer et çeşitlerine oranla daha geç pişmektedir. Bu sebeple düdüklü tencere yerine normal tencere kullanmanız tavsiye edilir çünkü normal tencerede bir çatal yardımıyla dilin iyi piştiğini kontrol edebilirsiniz. Bunu nasıl anlayabiliriz diye soranları duyar gibiyim hemen yanıtlayalım. Çatalınız dile rahatça batıyorsa bu iyi pişmiş anlamına gelmektedir. Dil bu kıvama geldiğinde tuz ve karabiber atarak ocağınızın altını kapatabilirsiniz. Kıvama göre pişirme süresini kendiniz belirleyebilirsiniz ortalama süreyi 90 dakika olarak da belirleyebiliriz. Ayrıca servise sunarken küçük küçük dereotu doğrayarak üzerine serpiştirebilirsiniz daha da lezzet katacaktır.

Dil haşlama hazır. Sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz, afiyet olsun.
" } ] }