{ "title": "Dana Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/dana-haslama.gif", "date": "20.01.2024 09:17:48", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Dana Haşlama, sağlık açısından oldukça faydalı olan yemek çeşitlerinden bir tanesi de dana haşlama yemeğidir. Çocukların özellikle gelişim dönemlerinde haftada 2 veya 3 kere dana haşlama yapılıp hem suyundan hem de etinden faydalanması gerekiyor. Mineral ve vitamin deposu olan dana haşlamayı ister kemikli et ile isterseniz sade kop et ile hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda hazırlarken içerisine sebze ilavesi yapmayıp sadece baharat ile de pişirebilirsiniz. Dana haşlama tarifini eğer daha önce denemediyseniz size önereceğimiz tarif ile hiç de zorlanmadan hazırlayıp afiyetle tüketebilirsiniz. Buyurun tarifimiz.

Dana Haşlama İçin Gerekli Malzemeleri
Dana Haşlama Nasıl Yapılır?

Dana haşlama için öncelikle eti suyun altında bir güzel yıkayın. Ardından düdüklü tencere veya normal tencerenin içerisine etleri alıp orta harlı ateşin üzerinde biraz kavurun. Bu aşama da düdüklü tencere kullanmanızı tavsiye ederiz. Etin daha hızlı ve yumuşak pişmesi için düdüklü tencere ideal bir seçim olacaktır. Etlerin rengi hafif değişince tencerenin içerisine bir litre kadar sıcak su ilavesi yapın. Suyu ile buluştuktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve havasını çıkartıp düdüğünü indirin. Eğer saatli bir düdüklü tencere kullanıyorsanız tencerenin saatini yaklaşık 30 dakikaya ayarlamanız yeterli olacaktır.

Dana etini tencerenin içerisinde yaklaşık olarak yarım saat kadar pişirin ve sürenin ardından tencerenin havasını çıkartıp kapağını açın. Sebzelerin kabuklarını soyup temizleyin ve ardından yıkayın. Patates ile havucu hafifi iri parçalar şeklinde doğrayıp tencerenin içerisinde ilave edin. Arpacık soğanı doğramadan o şekilde malzemelerin yanına alın. Diğer kalan baharat, tuz ve defne yaprağını dana etinin bulunduğu düdüklü tencerenin içerisine alın.

Hazırlanmış olan sebzeler tencereye alındıktan sonra orta harlı ateşin üzerinde yaklaşık 25 dakika kadar pişirin ve sürenin ardından ocağın altını kapatın. Etler ve sebzeler istenilen kıvamda piştikten sonra servis tabaklarına alın ev sıcak olarak sunum yapın.

Dip Not: Arzu ederseniz servis aşamasında dana haşlamaya limon suyu ilavesi yapabilirsiniz. Bu aşama da birkaç damla limon suyu etin hem lezzetini arttıracaktır hem de güzel bir aroma verecektir.

Afiyet olsun." } ] }