{ "title": "Dana Eti Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/dana-eti-haslama.gif", "date": "21.01.2024 00:08:22", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Dana eti haşlama, oldukça kolay bir şekilde hazırlayacağınız bir tariftir. Demir açısından zengin bir besin olan dana eti, özellikle gelişme çağındaki çocuklara, gebelere ve doğurganlık çağında olan kadınlara çok yararlı etkiler yapacaktır. Doyurucu olduğu kadar, protein açısından da çok besleyicidir. Eğer sağlıklı beslenmek istiyorsanız, beslenmenizi b ir denge üzerine kurmalısınız. Çünkü kilo kontrolünü de yapmalısınız. Dana eti fazla yağ içermediğinden, her hafta tüketilmesinde herhangi bir mahsur olmaz. Şimdi dana eti haşlama tarifini hazırlamaya başlayabiliriz.

Dana eti haşlama için gerekli malzemeler
Dana eti haşlama nasıl yapılır?

İlk önce dana etlerini düdüklü tencerenin içine koyarak haşlayın. Önce dana etlerini düdüklüye koyduğunuzda suyunu salıp çekinceye kadar çevirerek pişirin. Bundan sonra içine kuru soğanları ayıklayarak bütün halde, etin kokusunu alması için maydanoz dallarını, karabiber ve tuzu ilave edin. Malzemelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar suyu koyun. Önce düdüklüyü kaynaması için ocağa koyun. Ağzını hemen kapatmayın. Üzerinde oluşan köpükleri alın. Daha sonra birkaç damla limon suyu ilave ederek, düdüklü tencerenin ağzını kapatın. Bu şekilde yaklaşık 20 dakika haşladığınızda dana etleri lokum gibi pişecektir.

Dana eti haşlanırken sizde patates ve havuçları ayıklayın. Bunları dilediğiniz boyda doğrayın. Bir tencerenin içine tereyağını koyarak, önce havuçları sotelemeye başlayın. Daha sonra içine patatesleri ilave ederek sotelemeye devam edin. Düdüklü tencerede pişen dana etlerini içinden alın ve suyunu süzün. Bunları patates ve havuçları sotelediğiniz tencerenin içine alın. Dana etinin suyunu da süzerek ilave edin. Bunlar bir taşım aynasın. Daha sonra terbiyeyi hazırlayın. Yumurta sarısını ve limon suyunu iyice çırpın. Bunu en son olarak dane eti haşlama içine ilave edin. Konuklarınıza dana eti haşlamayı sıcak olarak servis etmelisiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }