{ "title": "Bütün Tavuk Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/butun-tavuk-haslama.gif", "date": "20.01.2024 04:07:08", "author": "UFUK DEMİRAL", "article": [ { "article": "Bütün tavuk haşlama diğer et haşlamalara göre daha sağlıklıdır. Bunun nedeni tabi ki beyaz ettir. Herkes tarafından bilineceği üzere dünyada beyaz et daha çok tüketilmektedir. Bütün tavuk haşlama ise yüzlerce çeşit beyaz et yemeğinden sadece biridir. Yemek hazırlarken mutlaka sağlığınıza dikkat edin.

Bütün Tavuk Haşlama İçin Gerekli Malzemeleri
Bütün Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?

Tavuğunuz muhtemelen derin dondurucudan yeni çıkmış olacaktır. Bu nedenle tavuk mutlaka önce doğal sıcaklıkta bir süre beklemiş olmalıdır donmuş vaziyetteki tavuğu haşlamak sağlıklı değildir ve lezzetli bir yemek olmayacaktır. Buzları çözülen tavuğu bir tencerenin içerisine bütün olarak yerleştiriyoruz ve 8 su bardağı suyu da tencereye ekleyerek ocağımızın altını açıyoruz. Su ısındıktan sonra iri iri doğradığımız havuç, patates ve soğanı içerisine ekliyoruz. Daha sonra miktarı tamamen size kalmış tuzu ve karabiberi içerisine ekliyoruz. Tabi ki baharat kullanmıyorum diyorsanız karabiber eklemeyebilirsiniz. Yemeğimizi tencerenin kapağını kapatarak bu şekilde pişiriyoruz. Ortalama pişme süresi 60-70 dakika arasıdır. Bütün tavuk haşlama yemeğini düdüklü tencereyle de yapabilir ve yemeğinizin pişme süresini yarı yarıya indirebilirsiniz yani 30-35 dakikada bu yemeği hazır hale getirebilirsiniz. Normal tencereyi ilk yaptığınızda denemenizi tavsiye ediyorum çünkü bu şekilde yemeğin yapımına hâkim oluyorsunuz. Bütün Tavuk Haşlama hazır. Servise sunabilirsiniz, afiyet olsun." } ] }