{ "title": "But Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/but-haslama.gif", "date": "19.01.2024 08:49:34", "author": "evin esen", "article": [ { "article": "But Haşlama, beyaz et sevenler için güzel bir but tarifi vermek istiyoruz. Bu tarifi denemenizi tavsiye ediyoruz çünkü sebzelerle bütünleşerek oldukça besleyici bir tariftir. Bu yemeği yaparken ailenizin ihtiyacına göre istediğiniz sayıda tavuk but kullanabilirsiniz. But sayısının yemeğin pişme süresinde ve su miktarında bir etkisi olmayacaktır.

But Haşlama Malzemeleri
But Haşlama Nasıl Yapılır?

Havuç ve patateslerin kabuklarını soyup iyice yıkayın ve iri iri doğrayın. Soğanın kabuğunu soyun ve parçalamadan bütün halde bırakın. Tavuk butlarıyla soğanı bir tencereye alın. Üstlerini geçecek kadar su ilave edin. Margarini de butların üzerine ekleyin ve ocağın altını açıp kaynamaya bırakın. Harlı ateş de kaynamaya başladığında ocağın ateşini biraz azaltın. Yaklaşık 10 dakika kadar butları kısık ateş de haşlayın. Butların içerisinden soğanı alın. Eğer soğan arpacık soğan ise almayabilirsiniz. Havuçları da tencereye ekleyip haşlamaya devam edin. Havuçlardan sonra tencereye patatesleri ilave edin ve patateslerin yumuşayana kadar yemeğinizi pişirmeye devam edin. Patatesler yumuşayınca yemeğinizi ocaktan indirin. Son olarak yemeğinizin üzerine karabiber serpiştirin ve bir iki damla limon suyu sıkıp sıcak servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }