{ "title": "Buğday Nasıl Haşlanır", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/bugday-nasil-haslanir-7112.jpg", "date": "20.01.2024 12:03:12", "author": "nasri tanış", "article": [ { "article": "
Buğday nasıl haşlanır, buğday gerek çorbalarda gerek aşurede gerekse yemeklerde çokça tercih edilen bir ürün türüdür. Haliyle her çeşitte de farklı bir şekilde haşlama şekli mevcuttur.

Buğday ne kadar sürede haşlanmalıdır?

Haşlama için kullanılan buğdayın haşlanma süresi boyunca çok dikkatli edilmesi gerekir. Buğdayın minimum haşlama süresi 15 ile 20 dakika arasında olması gerekir ne çok fazla ne de çok az başlanmalıdır. Yapılacak olan yemek çeşidine göre muhakkak gözlenerek yapılması gerekir. Aksi durumda çiğ kalabilir veya daha çok haşlanarak lapa gibi olabilir.

Buğday aşurede ne kadar süre haşlanmalıdır?

Aşurelik buğdayda ise biraz daha uzar. Aşure için buğdayın haşlanması, mutlaka en az 40 ila 45 dakika arasında haşlanması gerekir. Bu durum ocağın yanma şekline bağlı olarak da 50 dakika ya da daha fazlasına çıkabilir. Aşure içinde konulacak buğdayın biraz daha yumuşak olması için daha fazla haşlanmaktadır.

Buğday Salata için ne kadar süre başlanmalıdır?

Buğdayın çoğu zaman haşlanma süresi fazla değişmez. Salata için buğdayın haşlanma süresi 30 ile 35 dakika arasında değişebilir.

Buğday haşlama süresindeki püf noktalar nelerdir?

Buğdayın haşlanma süresi tencereden pencereye göre değişebilir. Yani bir düdüklü tencerede ile normal bir tencerenin haşlama süresi, tabii ki de aynı olmayacaktır. Örnek olarak gerekirse, düdüklü tencerede buğday 20 dakikada hoşlanıyorsa, normal tencerede ise bu durum 40 ile 45 derece arasında değişebiliyor. Bir diğer buğdayın haşlama süresini etkileyen durum ise ocağın yanma şeklidir. Ocağın tamamen açık yanması ya da kısık olması buğdayın haşlanma süresi etkileyebilir. Tabi ki de bu da yapılacak olan yemeye bağlı olarak değişebilir. Ayrıca buğdayın akşamdan suda ıslatılıp, ıslatılmadığı da buğdayın haşlanma suresini etkileyen bir başka durumdur. Çünkü akşamdan ıslatılan buğdaylar suyu çektiği zaman, yumuşayarak haliyle daha çabuk sürede haşlanabilir.
" } ] }