{ "title": "Brokoli Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/brokoli-haslama.gif", "date": "20.01.2024 13:39:45", "author": "Ebubekir Aslan", "article": [ { "article": "Brokoli Haşlama, Kış sebzelerinden brokoli artık hemen mutfağa girmekte. Kansere olan faydasıyla bilenen brokolinin daha birçok yararı vardır. Kolesterin düşmesini sağlayan brokoli düzenli tüketildiği takdirde iltihabın çözülmesine de yardımcı olmaktadır. Bunların yanı sıra kabızlığa iyi geldiği en bilinen faydaları arasındadır. Çeşitli tüketim şekilleri vardır. Ancak Haşlayarak tüketmek içindeki besin değerinin kaybolmasına engel olmanın yanı sıra hafif bir lezzet olacaktır. Bu nedenle haşlanan brokolinin zevkle tüketimini sağlamak için üzerine çeşitli soslar yaparak damak tadına hitap etmesini sağlayabiliriz.

Brokoli Haşlama Malzemeleri 4 Kişilik
Brokoli Haşlama Nasıl Yapılır?

Brokoliyi minik ağaçlar halinde parçalara ayrılalım. Dikkatlice sirkeli suda yıkadıktan sonra Derince bir tencereye koyalım. Üstünü biraz geçecek kadar sıcak su ekliyoruz. Orta ateşte haşlamaya bırakıyoruz. Bu arada kâseye yoğurdu ve mayonezi alıyoruz. Üzerine cevizleri ve tuzu ekliyoruz. İyice karışıncaya kadar çırpıyoruz. Sapları yumuşayan brokoliyi servis tabağına alıyoruz. 5 dakika soğumasını bekleyip üzerine sosumuzu ilave ediyoruz. Yemeğimiz servis için hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }