{ "title": "Boyun Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/boyun-haslama.gif", "date": "20.01.2024 11:49:40", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Boyun Haşlama, diğer bir adı da gerdan haşlama olarak bilinir. Bun et yemeğinde kuzu, koyun ve dana boyun eti fark etmez hepsinin de lezzetinin kendine özel farkı vardır. Boyun haşlama yemeğinde kullanılacak boyun etinin yanı sıra havuç, patates ve kuru soğan ile basınçlı tencerede haşlanır. Haşlanarak pişirilen yemek arzu edilirse terbiye edilerek daha da lezzetine lezzet katılabilir. Terbiye işlemi sadece tercihinizle ilgili bir işlemdir. Ayrıca boyun eti ile yahni, keşkek fırında hazırlanabilen farklı yemekler ve çorba hazırlanabilir. İşte sizlere besleyici değeri yüksek ve oldukça lezzetli olan boyun haşlama tarifi.

Boyun Haşlama İçin Gerekli Malzemeleri
Boyun Haşlama Nasıl Yapılır?

Boyun haşlama yemeği hazırlamaya ilk olarak bir adet parçalara ayrılmış koyun veya kuzu boyun etini yıkadıktan sonra süzülmeye bırakarak başlayalım. Ardından 2 adet havuç ve 2 adet patatesin kabuklarının soyduktan sonra yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Daha sonra yemek tenceremize 3 çorba kaşığı kadar zeytinyağını ilave ederek tencereye ocağa koyarak ısıtalım. Isınan yağın içine yıkadıktan sonra süzülmeye bıraktığımız boyun etlerini ekleyerek etleri hafifçe arkalı önlü çevirerek kızartalım. Kızararak renk değiştiren etlerin üzerine 1 litre kadar sıcak su ilave ederek etleri kaynamaya bırakalım. Kaynamakta olan tencerenin üzerinde toplanan köpükleri bir kaşık yardımıyla toplayıp attıktan sonra tencerenin kapağını kapattıktan sonra kısık ateşte 1 saat kadar haşlayalım.

Verilen sürenin sonunda haşlanarak yumuşamış etlerin üzerine doğranmış havuç ve patatesler, 8-10 adet kabukları soyulmuş arpacık soğanlar, yeteri kadar tuz ve 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ilave edelim. Tüm malzemeyi karıştırarak harmanladıktan sonra tekrar tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte havuçlar ve patatesler yumuşayarak pişinceye kadar 25-30 dakika kadar daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alalım. Boyun haşlama yemeğimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra pirinç pilavı eşliğinde servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }