{ "title": "Biftek Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/biftek-haslama-1656.jpg", "date": "19.01.2024 01:43:09", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Biftek Haşlama, Biftek hemen hemen herkesin severek yediği bir yemeğidir. Biftek Haşlama olarak pişirildiğinde ayrı bir lezzete bürünmektedir. Kimsenin reddedemeyeceği lezzetler arasında yer almaktadır. Özel günlerde genelde tercih edilmektedir. Misafir alımlarında sofrayı süsleyen biftek haşlama sosla beraber de servis yapılmaktadır. Sizde ev halkına veya misafirlerinize muhteşem bir ikramda bulunmak istiyorsanız biftek haşlama tercih etmenizi tavsiye ederiz. Bu eşsiz lezzeti sofralarda ana yemek olarak servis edebilirsiniz. Dilerseniz sizi daha fazla bekletmeden bu eşsiz lezzetin tarifini verelim. İşte biftek haşlama yemeğinin tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Biftek haşlama için gerekli olan malzemeler
Biftek haşlama nasıl yapılır?

Düdüklü tencerenin içerisine biftekleri bol su ile yıkayarak koyun. Tencere içerisindeki bifteklerin üzerine suyu ilave ettikten sonra tuzunu da ilave ederek düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Tencereyi ocağın üzerine alarak altını yakın. Önce hararetli bir ateşte yemeği kaynatın. Biftek haşlama kaynayınca düdüklü tencerenin düdüğü çalar. Düdük çalmaya başlayınca ocağın altını kısık bir dereceye getirin. Daha sonra süre tutarak 45 dakika kadar pişirin. Bifteğin ağızda dağılan bir kıvama gelmesi için kısık ateşte yavaş bir şekilde pişmesi gerekmektedir. Süre dolunca ocağın altını kapatın ve tencerenin kapağını açmadan 15 dakika kadar dinlendirin. Düdüklü tencerenin içerisindeki hava bittikten sonra kapağı açabilirsiniz. Havanın bittiğine şüpheliyseniz tencereyi öncelikle soğuk su altına tutarak havasını alın. Kapak açıldıktan sonra bifteğin pişip pişmediğini kontrol edin. Bifteğin piştiğine kanaat getirdiyseniz tabaklara alıp birazda tencere içindeki sudan tabağa ilave edip servis yapabilirsiniz. Artık biftek haşlama yemeği hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }