{ "title": "Beyin Haşlama", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/beyin-haslama.gif", "date": "19.01.2024 03:00:57", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Beyin haşlama, çoğu kişinin severek yediği salatalar arasında yer almaktadır. İster koyun beyniyle, isterse dana beyniyle bunu hazırlayabilirsiniz. Beyin oldukça yumuşak bir besin olduğundan bunu fazla haşlamamak gerekiyor. En önemlisi haşladıktan sonra, vakit geçirmeden buzlu suyun içine konulmalıdır. Böylece beyin kendisini toparlayacak ve servis sırasında oldukça görsel olacaktır. Bir de beyin haşlama yaparken, beynin üzerinde olan zarının ayıklanması gerekiyor. Bunu bazıları pişirmeden ayıklıyor. Ancak size tavsiyemiz beyni pişirdikten sonra, fakat buzlu suyun içinde biraz bekleterek zarını soymanız. Böyle parçalamadan zarı çıkarmış olursunuz. Artık beyin haşlama tarifimizi hazırlamaya başlayalım.

Beyin haşlama için gerekli malzemeler
Beyin haşlama nasıl yapılır?

Tarifimizde koyun beyni kullanmayı tercih ettik. Dilerseniz dana beyni kullanabilirsiniz. Bu durumda 1 adet beyin yeterli olacaktır. Önce beyinleri bol suyun altında iyice yıkayın. Yıkama sırasında biraz nazik olun. Çünkü beyinlere zarar verebilirsiniz. Bunları bir tencerenin içine koyun. İçine suyu ilave edin. Biraz tuz atın ve sirkeyi de ilave edin. Yaklaşık olarak orta ateşte 20 dakika kadar pişirin. Eğer dana beyni kullanıyorsanız, bir 10 dakika daha ocakta tutun. Bu arada derin bir kâsenin içine su koyun. Buna 6-7 parça buz atın. Beyinlerin suyunu süzerek buzlu suyun içine atın. Burada kendilerini iyice toplayacaklar. Siz bu arada maydanozları yıkayıp kurulayın ve incecik kıyın. Yine bir kâsenin içinde zeytinyağını, ezilmiş sarımsağı, limon suyunu iyice çırpın. İçine biraz tuz ve tane karabiberleri ilave edin. Beyinleri buzlu sudan çıkarın ve zarlarını dikkatlice soyun. Daha sonra dilimleyerek servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu beyinlerin üzerine gezdirin. Daha sonra kıyılmış maydanozları üzerine serpiştirin, yanına bir dilim limon koyarak servis tabağını başarılı bir şekilde hazırlayın. Beyin haşlama hazır olduğuna göre sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }