{ "title": "Balık Haşlama Nasıl Yapılır", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/balik-haslama-nasil-yapilir-4809.jpg", "date": "20.01.2024 04:47:40", "author": "Fatma Taşyürek", "article": [ { "article": "Balık haşlama nasıl yapılır? Diyorsanız cevabı yazımızda. Bir ön bilginin ardından balık haşlamanın tarifine geçelim. Balık haşlama kırlangıç, kefal ve levrek balıklarından yapılır. İki çeşit balık haşlama vardır. Suda ve buğuda haşlama. Haşlanacak balık taze olmalıdır. İyice temizlendikten sonra o gün ya da fazla bekletmeden bir iki gün içinde pişirilmelidir. Çünkü balık çabuk bozulabilen bir yiyecektir. Beklemesi gerekiyorsa da dondurucuda muhafaza edilmelidir. Şimdi balık haşlama nasıl yapılır öğrenelim.