{ "title": "Balık Haşlama Nasıl Yapılır", "image": "https://www.haslama.gen.tr/images/balik-haslama-nasil-yapilir-4809.jpg", "date": "20.01.2024 04:47:40", "author": "Fatma Taşyürek", "article": [ { "article": "Balık haşlama nasıl yapılır? Diyorsanız cevabı yazımızda. Bir ön bilginin ardından balık haşlamanın tarifine geçelim. Balık haşlama kırlangıç, kefal ve levrek balıklarından yapılır. İki çeşit balık haşlama vardır. Suda ve buğuda haşlama. Haşlanacak balık taze olmalıdır. İyice temizlendikten sonra o gün ya da fazla bekletmeden bir iki gün içinde pişirilmelidir. Çünkü balık çabuk bozulabilen bir yiyecektir. Beklemesi gerekiyorsa da dondurucuda muhafaza edilmelidir. Şimdi balık haşlama nasıl yapılır öğrenelim.

Balık Haşlama İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Balık Haşlama Nasıl Yapılır?

Öncelikle balıkları iyice temizleyip yıkıyoruz. Diğer taraftan bir tencereye 5 su bardağı suyu, soyulup irice doğranmış 5 adet patatesi, 4 adet soğanı, yine irice doğranmış kerevizi ve havucu koyuyoruz. Bir çay bardağı zeytinyağını, sarımsağı ve tuzu da koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık yarım saat haşlıyoruz. Sebzeler yumuşar duruma gelince iyice temizlenmiş ve halkalara bölünmüş balıkları bir demet maydanoz ve limon suyu ile tencereye koyuyoruz. Kaynadıkça tencere üzerinde biriken köpüğü almanızı tavsiye ederiz. Balıklarda piştikten sonra tencereden çıkarıp, kılçıklarını temizliyoruz. Kılçıklarından ayrılmış balıkları tekrar tencereye atıyoruz. Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Kapattıktan 5 dakika sonra sıcak olarak sebzeleri ve suyu ile bir arada servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }